Доступність посилання

ТОП новини

В Україні з’явився уповноважений з питань підприємництва при фіскальній службі


З ініціативи Державної фіскальної служби в Україні запроваджена посада уповноваженого з питань підприємництва. Як повідомив голова Державної фіскальної служби Роман Насіров, головним завданням «бізнес-омбудсмена» є налагодження прямого контакту між бізнесом і податківцями і реформа податкової системи, щоб перетворити її з контролюючої служби на службу сервісу для платників податків.

«Ми працювали над створенням цієї інституції упродовж останніх 5-6 тижнів з метою покращити і поглибити наш реальний діалог з бізнесом, з платниками податків. Це буде ще один інструмент спілкування з приводу тих пропозицій і питань, іноді скарг, які надходять до Державної фіскальної служби від платників податків», – повідомив Насиров.

Бізнес-омбудсменом обраний економіст Тарас Качка, який раніше був членом групи від України, яка працювала над текстом Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в частині створення зони вільної торгівлі. Також Качка очолював Американську торгову палату у 2014 році.

Тарас Качка у сьогоднішньому виступі перед журналістами пояснив, що його завдання насамперед стосуються налагодження контактів між платниками податків і податківцями та реформування фіскальної служби.

У травні цього року в Україні запрацювала Рада бізнес-омбудсмена при Кабінеті міністрів, яку очолив колишній міністр фінансів Литви, колишній єврокомісар Альгірдас Шемета.

XS
SM
MD
LG