Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську можуть відбутись ще одні довибори


Через обрання депутата Дніпропетровської міської ради Олександра Пшінька депутатом обласної ради на виборах 3 березня може виникнути необхідність проведення ще одних довиборів до міськради. Інформацію про це Радіо Свобода у середу підтвердили в обласній територіальній виборчій комісії.

За даними комісії, обраний депутатом Дніпропетровської обласної ради регіонал, ректор залізничного університету Олександр Пшінько зобов’язаний скласти свої повноваження депутата міської ради, як того вимагає законодавство, адже суміщати депутатство в обласній і міській радах не можна.

Водночас у виборчій комісії не назвали точних строків оголошення нових виборів.

Тим часом, у місцевому штабі ВО «Свобода» заявили, що готуватимуться до майбутніх довиборів і висуватимуть свого кандидата на окрузі № 54, від якого раніше був обраний Пшінько. За словами свободівця Германа Назаренка, округ невеликий, усього 8 виборчих дільниць, і його політична сила «не допустить жодного порушення».

3 березня на Дніпропетровщині обирали шістьох депутатів обласної й одного депутата міської ради – замість тих, які втратили мандати, ставши народними депутатами України. За офіційними даними, на всіх округах, окрім одного, де переможцем визнаний комуніст, перемогли висуванці Партії регіонів.

Опозиція заявила про масові фальсифікації на довиборах і застосування адміністративного ресурсу.
XS
SM
MD
LG