Доступність посилання

ТОП новини

Війська Сирії і «Хезболли» продовжили наступ на повстанське місто


Як стверджують, на цьому відеокадрі – боєць повстанців в Аль-Кусейрі, поранений на початку останнього наступу на місто 19 травня 2013 року
Як стверджують, на цьому відеокадрі – боєць повстанців в Аль-Кусейрі, поранений на початку останнього наступу на місто 19 травня 2013 року
Урядові війська Сирії і їхні союзники з радикального ліванського ісламістського руху «Хезболла» продовжили в суботу наступ на повстанців, які утримують місто Аль-Кусейр біля кордону з Ліваном.

За повідомленнями сирійських активістів із Лондона, цього дня наступ на переважно сунітське місто посилився, воно зазнало серйозних артилерійських обстрілів, у боях загинули не менш як 20 людей.

Лідер шиїтської «Хезболли» Хасан Насралла пообіцяв у суботу, що бійці його організації воюватимуть у Сирії аж до «перемоги» влади сирійського президента Башара аль-Асада, який сам і більшість із наближених до нього належать до однієї з течій шиїтського ісламу.

У телевізійному виступі керівник «Хезболли» також уперше прямо визнав, що його рух воює на території Сирії.

Місто Аль-Кусейр критично важливе для сирійських повстанців, переважно сунітів, які через нього отримують зброю і боєприпаси від своїх союзників у Лівані. Сирійські урядові війська за підтримки «Хезболли» почали наступ на нього тиждень тому.

Радикальний ісламістський шиїтський рух «Хезболла» («Партія Аллаха») діє в Лівані і як політична партія антиізраїльського спрямування, і як збройне угруповання, яке має майже що регулярну армію. Ціла низка держав світу, і західних, і частина арабських, вважає його терористичною організацією.
XS
SM
MD
LG