Доступність посилання

ТОП новини

У Раді зареєстрували ще один проект закону про лікування в’язнів за кордоном


Позафракційний народний депутат України Анжеліка Лабунська внесла до Верховної Ради законопроект про можливість лікування засуджених за кордоном.

За повідомленням на сайті українського парламенту, проект закону «Про внесення змін до статті 84 Кримінального кодексу України про можливість лікування за кордоном осіб, засуджених до позбавлення волі» внесли до Верховної Ради сьогодні під номером 3461.

Пояснювальна записка або інші супровідні документи на сайті парламенту поки що відсутні.

Це вже не перша законодавча ініціатива про можливість лікування засуджених за кордоном, внесена народними депутатами до парламенту.

Так, позафракційний народний депутат Сергій Міщенко влітку зареєстрував законопроект, який передбачав, що медична допомога та лікування за кордоном здійснюються особистим коштом засудженої особи або коштом її рідних і близьких. 21 жовтня він зареєстрував у Верховній Раде зміни до свого законопроекту, які полягають у тому, що після ухвалення цього законопроекту «Тимошенко як вільна людина зможе залишити пенітенціарний заклад і поїхати до Німеччини на лікування», проте після закінчення цього терміну засуджена зобов’язана повернутися для подальшого відбування покарання.

Крім того, 18 жовтня у Верховній Раді України зареєстрували законопроект члена фракції Партії регіонів Миколи Рудьковського про внесення змін до Кримінально-виконавчого і Кримінального процесуального кодексів України (щодо правового регулювання лікування засуджених за кордоном). У Партії регіонів заявили, що такий законопроект має вносити опозиція, і лише тоді, в разі його конституційності, вони, можливо, підтримають його. До кінця дня законопроект зник із сайту парламенту, а вчора спікер Верховної Ради Володимир Рибак заявив, що Рудьковський відкликав свій законопроект для доопрацювання, але поверне його найближчими днями. Він також повідомив, що Рудьковський написав заяву про вихід із фракції регіоналів.

Минулого тижня президент України Віктор Янукович заявив, що готовий підписати закон, який дасть змогу екс-прем’єрові Юлії Тимошенко виїхати на лікування за кордон, якщо такий закон ухвалять депутати. Питання звільнення Тимошенко в ЄС називають ключовим для підписання угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом.
XS
SM
MD
LG