Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура порушила кримінальну справу щодо Єфремова – «Центр протидії корупції»


Сьогодні, 28 липня Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу стосовно лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. Про це повідомили у ГО «Центр протидії корупції».

Деталі справи стали відомими з листа-відповіді слідчого в особливо важливих справах управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Сергія Рубчука на запит виконавчого директора ГО «Центр протидії корупції».

У листі зазначається, що «відповідно до пункту 1 частини 2 статті 364 Кримінального процесуального кодексу України» Рубчуком розпочато розслідування щодо протиправних дій Єфремова.

«Досудове розслідування розпочато за фактом зловживання владою Єфремовим, яким здійснено тиск на службових осіб державного підприємства «Луганськвугілля» під час проведення процедури закупівлі послуг з монтажу гірничошахтного устаткування та низьковольтної апаратури, внаслідок чого зазначеним підприємством було укладено договори із підконтрольними Єфремову суб`єктами господарської діяльності за втричі завищеними цінами, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави», – пише слідчий справи.

Попередня кваліфікація кримінального правопорушення – частина 2 статті 364 Кримінального кодексу України. Прес-служба Генеральної прокуратури України ще не підтвердила і не спростувала цієї інформації.

XS
SM
MD
LG