Доступність посилання

ТОП новини

Прес-центр АТО: сепаратисти показують ОБСЄ результати своїх обстрілів під виглядом українських


Мешканці Павлополя копають картоплю після одного з сепаратистських обстрілів, фото 28 жовтня 2014 року
Мешканці Павлополя копають картоплю після одного з сепаратистських обстрілів, фото 28 жовтня 2014 року

Прес-центр антитерористичної операції заявив, що сепаратисти біля Маріуполя влаштували сьогодні провокацію для спостерігачів Організації з безпеки і співпраці в Європі, щоб видати спричинені ними руйнування за нібито наслідки українського обстрілу.

У прес-центрі заявляють, що сепаратисти мали «завчасно підготовлений сценарій»: вони спершу вчинили стрілянину біля населеного пункту Піщевик, потім біля нього на території, захопленій сепаратистами, було чути вибухи «Градів», а по тому в Піщевику «бандити затримують спостережну місію ОБСЄ».

«Міжнародних спостерігачів вони cиломіць відвезли на завчасно «оброблену» терористами школу на околиці Павлополя і, демонструючи пошкодження школи, стверджували, що її зруйнували українські військові», – заявив прес-центр АТО у фейсбуці.

Підтверджень чи заперечень цієї інформації з інших джерел наразі немає. Спостережна місія ОБСЄ в Україні зазвичай повідомляє про події, які засвідчили її спостерігачі, наступного дня чи й пізніше.

Населений пункт Павлопіль, за повідомленнями, був «нейтральним», у ньому не було силовиків ні однієї сторони, але днями його захопили збройні сепаратисти й почали звідти обстрілювати українські позиції. Сьогодні на околиці Павлополя відбувся бій між сепаратистами і українськими військовими, в перебігу якого є жертви з обох сторін, заявив у фейсбуці добровольчий полк особливого призначення «Азов».

«Азовці» запевняють, що українська сторона не завдавала по Павлополю ударів у відповідь після обстрілів звідти. Але далі в повідомленні про сьогоднішні події мовиться: «Після відходу бійців «Азову» від околиць Павлополя надійшли повідомлення від місцевого населення про те, що в селище зайшло підкріплення терористів на бронетехніці. Вони почали обстріл будинків місцевих жителів, імовірно, вважаючи, що в Павлопіль увійшов підрозділ «Азову».

XS
SM
MD
LG