Доступність посилання

ТОП новини

Телеканал «Інтер» заявляє про політичний тиск


Телеканал «Інтер» вважає провокацією і політичним тиском «усі звинувачення, висловлені 1 січня 2015 року в українських ЗМІ».

В офіційній заяві мовника йдеться, що «під час підготовки новорічної сітки мовлення було дотримано всіх вимог українського законодавства... як при створенні проекту власного виробництва «Жди меня в Новий рік», так і при постановці в ефір новорічних програм, створених сторонніми виробниками».

«Автори багатьох заяв, судячи з їх змісту, взагалі не дивилися програми нашого каналу, оскільки у своїх звинуваченнях на адресу «Інтера» вони наводять недостовірні факти і відверто брехливу інформацію», – мовиться в заяві телеканалу.

На телеканалі «Інтер» у новорічну ніч транслювався запис програми, в якій виступив, зокрема, депутат Держдуми Росії співак Йосип Кобзон, оголошений в Україні персоною нон-ґрата. В цій же програмі лунали пісні у виконанні інших російських «зірок», які публічно висловлювалися на підтримку сепаратистів на сході України.

Із засудженням такої позиції каналу виступили секретар РНБО Олександр Турчинов, інші українські політики, а також речник президента Порошенка Святослав Цеголко.

Як повідомила член Нацради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк, ця структура викличе на найближче засідання продюсера телеканалу «Інтер» Анну Безлюдну для розгляду програмної концепції каналу.

Програма новин «Подробности», яка виходить на «Інтері», назвала надання телеканалом ефіру для Кобзона і його однодумців «російським шабашем» і «антиукраїнською оргією».

(Відео користувача YouTube Подробности)

XS
SM
MD
LG