Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: рішення про арешт Януковича і Азарова ухвалені у справі про заволодіння держкоштами


Сьогодні суд обрав запобіжний захід у виді взяття під варту щодо колишнього президента України Віктора Януковича, екс-прем’єр-міністра Миколи Азарова та міністра фінансів України Юрія Колобова у справі про заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі у сумі понад 220 мільйонів гривень. Про це Радіо Свобода повідомив старший помічник Генпрокурора з особливих доручень Валерій Карпунцов.

«Це епізод стосується заволодіння бюджетними коштами шляхом спонукання до певних дій, залучаючи бюджетні кошти на користь певної приватної структури. Понад 220 мільйонів гривень. Це один з епізодів у загальному провадженні. Є загальне провадження про створення злочинної організації Януковичем з метою узурпації влади, що мало на меті особисте збагачення. Це одне велике провадження, є ще багато інших проваджень, які стосуються чи то заволодіння бюджетними коштами, чи заволодіння приватним бізнесом, зловживання владою», – зазначив він.

В одному з кримінальних проваджень зроблено ці процесуальні дії – подане клопотання до суду і отримане рішення суду про обрання запобіжного заходу у виді взяття під варту, наголосив Карпунцов.

Раніше сьогодні Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у виді взяття під варту щодо колишнього президента Віктора Януковича, екс-премєр-міністра Миколи Азарова та міністра фінансів України Юрія Колобова. ГПУ розпочала підготовку документів для початку процедури екстрадиції з Росії цих високопосадовців.

Раніше,12 січня, у міжнародний розшук Інтерполу оголошені колишній президент України Віктор Янукович, його син Олександр Янукович, екс-прем’єр-міністр Микола Азаров, Раїса Богатирьова, екс-міністр фінансів Юрій Колобов, колишній керівник «Укртелекому» Георгій Дзекон.

XS
SM
MD
LG