Доступність посилання

ТОП новини

Брехня ЗМІ Росії про ставлення до полонених бійців


Українські полонені під конвоєм у Донецьку, грудень 2014 року
Українські полонені під конвоєм у Донецьку, грудень 2014 року

Російський канал показав відео з тими самими полоненими, яких раніше бачили на «параді полонених» у Донецьку

ЗМІ Росії у середу повідомили про «знущання «ополченців» з полонених українських бійців». У той час, як правозахисні організації засудили жорстоке поводження з українськими полоненими з боку проросійських сепаратистів, російський телеканал «Звезда» бере слово «знущаються» у лапки.

У той час як міжнародні правозахисні організації засуджують принизливе поводження з українськими бійцями, які потрапили у полон до сепаратистів поблизу Донецька, російські медіа наводять деякі «відеодокази», і наголошують, що на цих відео «кіборги» «добре виглядають, на них немає слідів знущань». А чоловік із «позивним» «Говорит Москва», який є на цьому відео, просить «кіборгів» спростувати повідомлення про те, що у полоні над ними начебто знущаються.

Телеканал Міністерства оборони Росії «Звезда» вийшов у середу з новиною: «ополченці показали, як «знущаються» з полонених «кіборгів»». Слово «знущаються» тут взяте у лапки. На цих кадрах полонені українські бійці мовчки слухають «чоловіка», який розповідає, що активно займається питанням їхнього обміну, на тих, кого він називає своїми солдатами.

«Шановні українці! Я не звертаюся зараз до «Бандери», до «ображених укропів». Ви бачили щирі посмішки цих людей, я хочу їм допомогти, але не просто так допомогти, а витягнути своїх бойових братів. Це все мої цілі, вони лежать на поверхні: нас зараз об’єднує спільний ворог – це ваша влада, якою ви вже самі не задоволені», – заявив бойовик на відео.

Кадри принижень і знущань, які цими днями потрапили до мережі, свідчать про протилежне. В останні дні були оприлюднені кілька десятків відео з українськими полоненими. Окрім «нелюдського параду полонених», як його назвали у світових ЗМІ, бойовики угруповання «ДНР», яке визнане в Україні терористичним, відзняли і оприлюднили кадри, на яких вони відрізають нашивки із військової форми українських бійців та змушують їх їсти.

25 січня українських полонених бійців змусили пройти вулицями Донецька і на колінах просити вибачення у тамтешнього населення. Порівнюючи відеокадри з сюжету на каналі «Звезда», та ті, на яких полонених водили вулицями Донецька, можна по одягу упізнати тих самих полонених.

А російські телеканали поширили відео, на якому одного із полонених б’ють.

Раніше в організації Human Rights Watch засудили таке поводження із полоненими.

«Подивився відео з полоненими українськими солдатами, яких били, і провели парадом до місця атаки на автобус. Погано: таке не можна робити, таке не можна показувати», – написав в своєму Twitter медіадиректор Human Rights Watch у Європі Ендрю Стройхлейн.

А в Amnesty International назвали це відео порушенням міжнародного гуманітарного права.

27.01.2015
Один із ватажків «ДНР» вигадав 22 трупи для російського телебачення

У міліції Бердянська спростували твердження про зґвалтованих вбитих жінок далі
26.01.2015
Дезінформація ЗМІ Росії про звіт ОБСЄ щодо обстрілу Маріуполя

Обстріл Маріуполя був здійснений із «градів» і «ураганів» із територій, підконтрольних «ДНР» – СММ ОБСЄ далі
23.01.2015
ЗМІ Росії зробили «свої висновки» із трагедії у Донецьку

ОБСЄ і речник Держдепартаменту США не називали винних у трагедії в Донецьку. Це стало приводом для спекуляцій у російських мас-медіа далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG