Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ: депутати відправили у відставку в. о. мера


Депутати Дніпропетровської міської ради вирішили зняти повноваження виконувача обов’язків міського голови із секретаря міськради Максима Романенка. Це рішення ухвалили на сесії міської ради.

За результатами таємного голосування, 72 депутати висловились за дострокове припинення повноважень посадовця, 8 – проти, троє утрималися, один бюлетень визнали недійсним.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, сесія міської ради розпочалась із півгодинною затримкою. Депутати, зібравшись у сесійній залі, виявили, що виконувача обов’язків міського голови Дніпропетровська, секретаря міськради Максима Романенка, який мав вести сесію, немає на робочому місці.

Депутати вирішили провести сесію без нього, обравши головуючою на сесії депутата від «Батьківщини» Галину Булавку. Тоді ж проект постанови про звільнення Романенка з посади в. о. міського голови внесли до порядку денного.

Секретар міської ради Максим Романенко був обраний депутатом Дніпропетровської міської ради від Партії регіонів. В. о. дніпропетровського міського голови він став після складання повноважень міським головою Іваном Куліченком, коли 2014 року того обрали народним депутатом України.

Днями Максим Романенко заявляв, що його звільнення з посади вимагають невідомі, які нібито як заручника викрали і утримують його підлеглого, керівника одного з департаментів міськради.

XS
SM
MD
LG