Доступність посилання

ТОП новини

Швайку та Сиротюка офіційно підозрюють у сутичках біля Ради – Тягнибок


Cутички біля Верховної Ради, 31 серпня 2015 року
Cутички біля Верховної Ради, 31 серпня 2015 року

Лідер всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок заявляє, що екс-міністрові аграрної політики, представнику «Свободи» Ігорю Швайці, а також колишньому народному депутатові від «Свободи» Юрію Сиротюку правоохоронці оголосили про підозру у скоєнні злочинів у зв'язку з сутичками під стінами Верховної Ради31 серпня.

«Вже в коридорах головного слідчого управління дізнався, що оголошено про підозру Ігорю Швайці та Юрію Сиротюку», – заявив він журналістам після допиту.

Крім того, Ігорю Швайка повідомив про оголошення підозри у своєму Twitter. За словами колишнього міністра, його допитували як підозрюваного.

Правоохоронці наразі не коментують цих заяв Тягнибока.

31 серпня під стінами українського парламенту в Києві виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. За даними МВС, у бік правоохоронців кинули бойову гранату. У результаті сутичок загинули 3 бійці Нацгвардії.

Як заявив речник МВС Артем Шевченко, загалом внаслідок сутичок постраждала 141 людина, із них – 131 міліціонер і боєць Нацгвардії. У прокуратурі повідомили, що постраждали 150 людей.

Напередодні Печерський районний суд Києва обрав усім 18 підозрюваним у сутичках біля Ради запобіжний захід – 16 підозрюваним обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без визначення застави, ще двоє затриманих перебуватимуть під цілодобовим домашнім арештом.

XS
SM
MD
LG