Доступність посилання

ТОП новини

Росія може опинитись в міжнародній ізоляції через підтримку президента Сирії – Білий дім


Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

Росія може зіткнутися з міжнародною ізоляцією, якщо продовжить надавати підтримку президентові Сирії Башарові аль-Асаду. Про це заявив у понеділок на брифінгу прес-секретар Білого дому Джош Ернест.

«Це ізолює їх (Росію – ред.) від міжнародного співтовариства ще більше», – сказав Ернест.

В разі, якщо Росія продовжить свою військову активність в Сирії, це означатиме «виконання завдань, протилежних тим, що стоять на порядку денному 60 країн, які в рамках коаліції на чолі зі США борються з терористичним угрупуванням «Ісламська держава», додав Ернест.

Минулого тижня США заявили про свою стурбованість підвищенням російської військової діяльності в Сирії. Росія, що є ключовим союзником президента Сирії Башара аль-Асада протягом 4-річної громадянської війни в країні, каже, що підвищена військова діяльність є частиною міжнародних зусиль в боротьбі з тероризмом.

Міністр закордонних справ Сергій Лавров у неділю сказав, що Москва продовжуватиме й надалі свої військові поставки до Сирії.

Вашингтон каже, що така активність Кремля може призвести лише до конфронтації з очолюваною США коаліцією, яка здійснює повітряні удари проти екстремістського угрупування «Ісламська держава». Президент Барак Обама заявив, що стратегія Володимира Путіна у Сирії приречена на провал.

XS
SM
MD
LG