Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада дала згоду на арешт народного депутата Мосійчука


Народний депутат від фракції «Радикальної партії» Ігор Мосійчук під час засідання Верховної Ради України 17 вересня 2015 року
Народний депутат від фракції «Радикальної партії» Ігор Мосійчук під час засідання Верховної Ради України 17 вересня 2015 року

Верховна Рада проголосувала за проект постанови про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт депутата від фракції «Радикальної партії» Ігоря Мосійчука. Таке рішення підтримали 262 депутати.

Перед цим із відповідним запитом перед членами парламенту виступив генеральний прокурор Віктор Шокін.

«Генеральною прокуратурою розслідується кримінальне провадження за фактами вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів одним із народних депутатів. В ході розслідування були проведені слідчо-оперативні дії. Хочу звернути увагу, що всі зібрані докази доводять вину депутата», – заявив Шокін.

«Ці злочинні дії вчиняє депутат в той час, коли на сході гинуть герої, а під стінами Верховної Ради віддали своє життя троє співробітників міліції. В зв’язку з тим, що ви побачили, я прошу невідкладно дати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Мосійчука. Ось моє подання з цього питання», – сказав генеральний прокурор, демонструючи у залі засідань відео, на якому Ігор Мосійчук нібито домовляється про хабар у щонайменше 100 тисяч гривень для отримання ліцензії на видобування корисних копалин у кар’єрі і отримує його.

Після демонстрації відео депутати кричали Мосійчуку «Тюрма!».

«Я даю доручення апарату Верховної Ради негайно мені підготувати документи і дати на підпис, і я його підпишу. Все інше будете розповідати з екранів телебачення. Це ганьба. Я шокований тим, що я побачив зараз», – сказав спікер Володимир Гройсман. Після цього він закрив вечірнє засідання Верховної Ради.

Мосійчук, зі свого боку, заявив, що «ніяких грошей не отримував», і що відео, показане генпрокурором було «змонтоване». «Якби я їх отримував, то мене затримали прямо з ними», – сказав він.

З критикою подання генерального прокурора виступив і лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко. Він вимагав від голови Верховної Ради надати йому можливість виступити з трибуни, але Володимир Гройсман відмовив. Після цього біля трибуни парламенту сталася сутичка.

Сутичка у Верховній Раді після надання згоди на арешт депутата Ігоря Мосійчука. Київ, 17 вересня 2015 року
Сутичка у Верховній Раді після надання згоди на арешт депутата Ігоря Мосійчука. Київ, 17 вересня 2015 року

XS
SM
MD
LG