Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина звинувачує Росію в повторному порушенні повітряного простору


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Російський військовий літак вдруге порушив повітряний простір Туреччини, через що посла Росії в Анкарі знову викликали в Міністерство закордонних справ Туреччини.

Повторне порушення повітряного простору Туреччини сталося 4 жовтня, йдеться в заяві турецького МЗС. Москва поки що ніяк не прокоментувала заяву Анкари.

Попереднє порушення повітряного простору Туреччини російським військовим літаком, за даними МЗС, сталося 3 жовтня в районі турецько-сирійського. Два винищувачі ВПС Туреччини змусили російський літак залишити повітряний простір країни. Російська сторона визнала факт порушення, заявивши, що мова йшла про помилку навігації. Турецька влада попередила посла Росії, що в разі повторення подібних порушень у майбутньому Москва буде нести відповідальність за «будь-який небажаний інцидент».

Анкара неодноразово критикувала проведення Росією авіаударів в Сирії, цілями яких були деякі сирійські опозиційні групи, які виступають проти режиму президента Башара Асада.

Туреччина є членом НАТО і входить у міжнародну коаліцію, створену під керівництвом США для боротьби з угрупованням «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG