Доступність посилання

ТОП новини

У Криму почали відключати світло


Практично весь Крим до півночі за київським часом у ніч на 22 листопада залишився без електропостачання. Як повідомляє кореспондент Крим.Реаліі, світло відключили у Сімферополі, також повідомляють про відсутність електрики у Севастополі, Феодосії, Керчі та Євпаторії.

У держкомпанії «Крименерго» агентству ТАСС підтвердили факт відключення. «Крим повністю відключений, подробиць повідомити поки не можу», – сказав директор компанії Віктор Плакида.

Колишній заступник начальника Херсонської міліції, а нині керівник департаменту МВС України щодо протидії наркозлочинності Ілля Ківа написав у Facebook про підрив електроопор в Херсонській області.

21 листопада на місці обвалення електроопор у Чаплинці Херсонської області між учасниками блокади, що перешкоджали початку ремонтних робіт, і правоохоронними органами стався конфлікт. Виникла невелика бійка.

(Журналісти телеканалу ATR оприлюднили відео подій біля Чаплинки)

Після переговорів силовики зняли оточення біля елетроопор, а учасники блокади дали можливість співробітникам «Укренерго» провести заземлення. Інших ремонтних робіт тут проводитись не буде.

На знак протесту проти дій силовиків представники кримськотатарського народу зібралися на пікет біля Адміністрації президента України. Вони заявили, що побоюються розгону акції щодо блокади Криму у Херсонській області. Активісти вимагали відвести силовиків, які оточили учасників блокади.

20 листопада на території Херсонської області у результаті вибуху, ймовірно, від протитанкових мін, зруйновані дві залізобетонні опори та пошкоджені ще дві опори високовольтних ліній електропередач, якими йде електропостачання до Криму.

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського

22.11.2015
У Криму через відімкнення світла 23 листопада оголосили вихідним днем

Низка міст залишаються без світла, виникають проблеми з мобільним зв’язком, комунікаціями, водопостачанням, на заправках черги за паливом далі

22.11.2015
Енергоблокада. П'ять питань про етику, емоції та ефективність

Блокада має застосовуватися без урахування морально-етичних аспектів, бо відповідальність за півострів несе Москва, і немає сенсу спрощувати їй утримування Криму далі

21.11.2015
Порошенко пообіцяв припинити торгівлю з Кримом – Чубаров

«Президент сказав, що дає доручення уряду на понеділок-вівторок ухвалити рішення про припинення торгівлі з окупованим Кримом» далі

XS
SM
MD
LG