Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд задовольнив скаргу ГПУ у справі щодо Єфремова, Стояна і Гордієнка


Олександр Єфремов
Олександр Єфремов

Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу прокуратури і повернув обвинувальний акт щодо колишніх народних депутатів Олександра Єфремова, Олександра Стояна і Сергія Гордієнка на новий розгляд у суд першої інстанції. Відповідне рішення оголосив головуючий суддя.

30 листопада 2015 року Печерський районний суд Києва повернув прокуратурі обвинувальний акт щодо Єфремова, Стояна і Гордієнка. Обвинувальний акт повернули через його невідповідність Кримінальному процесуальному кодексу.

20 жовтня минулого року Генпрокуратура повідомила про завершення досудового розслідування щодо Єфремова, Гордієнка і Стояна.

Обвинувальний акт за частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем), частиною 2 статті 366 (cлужбове підроблення) Кримінального кодексу України стосовно Єфремова, Гордієнка та Стояна направили до Печерського районного суду Києва для розгляду по суті.

У березні 2015 року Генпрокуратура повідомила, що підозрює екс-депутата і секретаря Лічильної комісії парламенту Сергія Гордієнка у зловживанні владою під час ухвалення «диктаторських законів» 16 січня 2014 року, а Печерський суд Києва вирішив взяти його під варту. Згодом Гордієнка відпустили під заставу.

14 лютого 2015 року колишнього голову фракції Партії регіонів Олександра Єфремова затримали за підозрою у зловживанні службовим становищем і службовому підробленні, зокрема, під час організації голосування за так звані «диктаторські закони» 16 січня 2014 року. Згодом його також відпустили під заставу.

ГПУ розслідує організацію та проведення 16 січня 2014 року голосування у Верховній Раді за «диктаторські законопроекти», що були спрямовані на перешкоджання проведенню мирних акцій протесту. Тоді народні депутати ухвалювали ці закони в «ручному режимі», і оголошені результати голосування, як вважають, були фальсифіковані.

XS
SM
MD
LG