Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко призначив генпрокурором Юрія Луценка


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко призначив генеральним прокурором України Юрія Луценка. Відповідний указ він підписав у сесійній залі Верховної Ради після того, як депутати підтримали його подання про призначення генпрокурором Луценка.

Депутати також підтримали дострокове припинення депутатських повноважень голови фракції «Блок Петра Порошенка» Юрія Луценка. За це проголосували 275 парламентарів.

Раніше сьогодні Верховна Рада України схвалила законопроект, який дозволяє обіймати посаду генпрокурора особі без юридичної освіти.
Законопроект №4645 був визначений президентом як невідкладний. Документ передбачає, що на посаду генерального прокурора України може бути призначений громадянин України, який має вищу освіту та стаж роботи у сфері права або досвід роботи у законодавчому та/або правоохоронному органі понад п’ять років.

Сьогодні ж протягом кількох годин голова Верховної Ради Андрій Парубій та Порошенко підписали цей закон. Цей документ опублікували в офіційному виданні «Голос України».

Чинне законодавство передбачає, що на посаду генпрокурора України може бути призначений громадянин України, який має вищу юридичну освіту, має стаж роботи в сфері права понад 10 років. Генеральний прокурор призначається президентом України за згоди Верховної Ради.

Єврокомісар із питань розширення і європейської політики сусідства Йоганнес Ган, який перебував у квітні в Києві, наголошував, що генеральний прокурор повинен мати юридичну освіту.

XS
SM
MD
LG