Доступність посилання

ТОП новини

Лещенко: СБУ підтвердила, що охороняє депутата від БПП Грановського


Народний депутат від БПП Олександр Грановський
Народний депутат від БПП Олександр Грановський

Народний депутат України Сергій Лещенко (фракція «Блок Петра Порошенка») повідомив, що Служба безпеки України підтвердила, що здійснює охорону народного депутата України з тієї ж фракції Олександра Грановського.

«Уже рік як платники податків України оплачують охорону «Альфи» для скромного депутата Олександра Грановського. Того, який зовсім не є «смотрящим» за прокуратурою й судами. Просто рядовий законодавець, реформаторські таланти якого змусили СБУ охороняти його 24 години на добу», – написав Лещенко у фейсбуці, публікуючи відповідь СБУ на його депутатський запит.

Олександр Грановський є одним із об’єктів журналістських розслідувань програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший». Неформально саме його називають куратором від влади у правоохоронній та судовій системах.

Співробітники СБУ, що охороняють Грановського, перешкоджали журналістській діяльності репортерів «Схем» під час їхнього розслідування. Вони, зокрема, сфотографували особисті документи оператора «Схем», і ці фото вже ввечері того ж дня були оприлюднені в інтернеті.

Сам Грановський також заявляв про плани звернутися до суду з проханням заборонити редакції програми розслідувань «Схеми» публікувати дані про його зустрічі.

XS
SM
MD
LG