Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко зустрівся з Байденом, Ердоганом та іншими лідерами


Віце-президент США Джозеф Байден (л) та президент України Петро Порошенко (фото ілюстративне)
Віце-президент США Джозеф Байден (л) та президент України Петро Порошенко (фото ілюстративне)

Президент України Петро Порошенко провів 20 вересня за часом Нью-Йорка кілька двосторонніх зустрічей із лідерами країн світу.

Як повідомляє офіційний сайт глави української держави, в розмові з віце-президентом США Джозефом Байденом «співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та виконання Мінських домовленостей».

«Петро Порошенко подякував США за посилення санкцій проти Росії. Було домовлено активізувати дипломатичні зусилля для припинення російської агресії проти України», – ідеться в повідомленні.

Також сторони обговорили фінансові питання. Порошенко «відзначив важливість надання Україні третього траншу МВФ і наголосив на рішучості продовжувати реформи», а Байден «проінформував про готовність надати Україні мільярд доларів кредитних гарантій».

На зустрічі президента Порошенка з турецьким лідером, як повідомляє сайт глави української держави, «Реджеп Тайїп Ердоган наголосив, що Туреччина й надалі надаватиме Україні підтримку у питанні відновлення суверенітету та територіальної цілісності».

«Він (Ердоган – ред.) також підкреслив, що відновлення діалогу з Росією не вплине на позицію Туреччини щодо невизнання анексії Криму і засудження порушення прав кримських татар», – інформує сайт Порошенка.

Також президент України мав зустрічі з колегами з Латвії Раймондсом Вейонісом та Хорватії Коліндою Грабар-Кітарович.

З 18 по 21 вересня 2016 року Порошенко перебуває в США з робочим візитом. Порошенко виступить з промовою у ході загальних дебатів 71-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, а також візьме участь у саміті Ради безпеки ООН.

XS
SM
MD
LG