Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі здійснили 54 обстріли – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що 27 жовтня підтримувані Росією бойовики 54 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових.

За цими даними, на Маріупольському напрямку зафіксовано 34 провокації проти сил АТО. Зокрема, у Водяному обстріл відбувся зі ствольної артилерії 152-го калібру та мінометів калібру 120 міліметрів, ідеться в ранковому зведенні.

На Донецькому напрямку українські військові зафіксували 17 порушень режим тиші. У районі Авдіївки, стверджують у штабі АТО, бойовики застосували зброю всіх калібрів, зокрема, артилерію калібру 152 міліметри.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в обстрілі ввечері 27 жовтня житлових кварталів Макіївки, внаслідок яких загинули двоє чоловіків, ще семеро людей поранені. Незалежного від сепаратистів підтвердження обстрілу з боку ЗСУ немає.

В угрупованні «ЛНР» ще не повідомляли про бойові дії впродовж минулої доби.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Обстріли з різною інтенсивністю тривають. Сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG