Доступність посилання

ТОП новини

Румунія та Словаччина перекривали рух через акцію автовласників в Україні


Прикордонники Румунії та Словаччини 12 листопада тимчасово припиняли в’їзд легкових автомобілів до України навпроти пунктів пропуску «Солотвино» та «Ужгород» відповідно. Це відбувалося через незаконне блокування власниками автомобілів з іноземною реєстрацією проїзду до українських пунктів пропуску, повідомляє «Закарпаття онлайн».

Удень Західне регіональне управління Держприкордонслужби України рекомендувало водіям об’їжджати пункт пропуску «Ужгород» і для перетину кордону зі Словаччиною користуватися пунктом пропуску «Малий Березний».

Аналогічна акція протесту автовласників відбувалася і навпроти пункту пропуску «Рава-Руська» на кордоні з Польщею. З настанням темряви акція завершилася, інформують прикордонники.

Учасники акції вимагають збільшення терміну транзиту на ввезення транспортних засобів на територію України.

Раніше активісти вже блокували дороги на західному кордоні. Після наради з головою Закарпатської облдержадміністрації Геннадієм Москалем протестувальники оголосили про розблокування кордону. Їм вдалося домовитися про надходження до Верховної Ради законопроекту про збільшення терміну між перетинами кордону. Парламент досі не розглянув цей законопроект.

XS
SM
MD
LG