Доступність посилання

ТОП новини

Льовочкін спростовує причетність до розгону Євромайдану


Сергій Льовочкін
Сергій Льовочкін

Депутат Верховної Ради Сергій Льовочкін («Опозиційний блок») спростовує заяви про свою причетність до розгону мітингувальників у центрі Києва у ніч на 30 листопада 2013 року. Про це йдеться у повідомленні його прес-служби, оприлюдненій на сайті «Опозиційного блоку».

«Незважаючи на те, що Захарченко (тодішній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко – ред.) та інші особи в 2013 році використали всі можливості тодішньої репресивної машини, їм не вдалося підставити Сергія Льовочкіна, оскільки реальна вина за побиття людей в ніч на 30 листопада 2013 роки лежить на них», – зазначили у прес-службі Льовочкіна.

У депутата також наголошують, що він звільнився з посади голови Адміністрації президента наприкінці 2013 року, протестуючи таким чином проти застосування сили до учасників протесту.

Сергій Льовочкін також звинуватив міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та партію «Народний фронт» у провокації з метою «відвести увагу від своєї участі в організації терористичної атаки проти телеканалу «Інтер».

Раніше цього місяця міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав Сергія Льовочкіна «автором розгону Майдану».

28 листопада під час допиту у справі колишніх «беркутівців» колишній президент Віктор Янукович, який свідчить у режимі відеоконференції, не виключив імовірність причетності Сергія Льовочкіна до розгону мітингувальників у ніч на 30 листопада 2013 року, але зазначив, що не має підтвердження такої причетності.

XS
SM
MD
LG