Доступність посилання

ТОП новини

Кремль у кулуарах домовляється із Заходом щодо Донбасу? (Огляд преси)


На кону – призупинення військового конфлікту на Донбасі – політолог

Дестабілізувати політичну систему, послабити проєвропейські настрої українців і розколоти їх зсередини – таку ціль стосовно України має російська пропагандистська війна. Про це йдеться в матеріалі газети «День». Експерти Центру дослідження Росії назвали виданню основні цілі російської пропаганди щодо Заходу: подати вигідну собі інформацію, а по суті – дезінформацію, про Крим та агресію на сході України, розколоти єдність ЄС і НАТО. А метою інформаційної пропаганди у самій Росії, на думку експертів, є ізоляція суспільства від правдивої інформації та забезпечення максимальної підтримки режиму Путіна.

Кремль у кулуарах домовляється із Заходом щодо Донбасу? (Огляд преси)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:15 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Кремль намагається в кулуарах домовитися із Заходом, аби впоратися з економічними викликами внаслідок продовження санкцій. На кону – призупинення військового конфлікту на Донбасі. Про це заявив російський політолог Андрій Піонтковський в інтерв’ю «Газеті по-українськи». Крім того, експерт висловлює думку про те, що Росія не платитиме колишнім співвласникам нафтової компанії «ЮКОС» 50 мільярдів американських доларів компенсації, про що її торік зобов’язав Третейський суд в Гаазі. Докладніше про це йдеться в статті «50 мільярдів доларів для Росії – дуже велика сума».

Чинна договірна база українсько-російських відносин налічує 375 документів. Про це йдеться у матеріалі тижневика «Фокус» про українсько-російські дипломатичні відносини. У виданні стверджують – незважаючи на легітимність договорів, укладених між двома державами, частина угод давно вичерпала свій сенс – наприклад, договір про квоти на поставку Україні російської нафти в 1993 році. Інша частина домовленостей де-факто перестала виконуватися після анексії Криму. Автор матеріалу наголошує – ці угоди українська сторона продовжує вважати дійсними, тоді як Держдума Російської Федерації денонсувала їх ще навесні минулого року. Детальніше у статті «У ліжку з ворогом: чому Україна не розриває відносини з Росією».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG