Доступність посилання

ТОП новини

Британські інструктори навчать дві тисячі вояків України воювати за західними стандартами


Британські військові говорять, що українці зробили їх кращими вчителями

Велика Британія забезпечить навчання двох тисяч українських військовослужбовців замість тисячі, а навчальний курс доповнять та розширять. Британські інструктори говорять, що після тренінгів для українців стали кращими вчителями.

Інструктори армії Великої Британії збільшать обсяги допомоги українцям – замість тисячі військових британський досвід отримають вдвічі більше українських вояків. Вони відповідно передадуть його далі.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон після показових спільних тренувань.

Міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон
Міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон
Даю британській армії нове завдання – провести тренування для 2 тисяч українських військових до кінця фінансового року, тобто до 31 березня 2016 року
Майкл Феллон

«Я даю британській армії нове завдання – провести тренування для 2 тисяч українських військових до кінця фінансового року, тобто до 31 березня 2016 року. Ми проведемо тренування таким чином, щоб українські військовослужбовці, яких ми вже навчили, протягом означеного часу навчали наступних», – заявив міністр оборони. Він також наголосив, що Захід має не забувати про конфлікт на сході України, де останнім часом помічено ескалацію.

Міністр також наголосив, що в останні місяці британські військові ділилися із українцям досвідом щодо піхотних бойових дій, логістики, розвідувальної діяльності та польової тактичної медицини.

Підготовка буде доповнена курсами по знешкоджуванню мін та саморобних вибухових пристроїв, оперативному плануванню, інженерній справі
Майкл Феллон

«Підготовка буде доповнена курсами по знешкоджуванню мін та саморобних вибухових пристроїв, оперативному плануванню, інженерній справі зокрема будівництву укріплень, а також бойовим діям у місті», – повідомив міністр під час візиту на 199-й загальновійськовий полігон Збройних сил України.

Українські солдати дуже вмотивовані – британські інструктори

Британській делегації та представникам Міністерства оборони України продемонстрували кілька тактичних маневрів у виконанні спільних груп – висунення взводу, обстріл із засідки, евакуація пораненого, виїзд бронетранспортера, та артилерійський обстріл. В навчаннях брали участь українські солдати, які проходили навчання протягом минулого місяця.

Як розповів Радіо Свобода керівник навчань майор Боб Карман з першого батальйону Йоркширського полку, головною ідеєю британських тренувань є тренування тренерів, отже вони зможуть передавати отриманий досвід далі. Всього заплановано проведення 7 навчальних модулів по всій території України. Як повідомлялося раніше, українських солдат тренує 75 британських тренерів у кількох тренувальних центрах на всій території України.

Боб Карман, майор
Боб Карман, майор

«Це вже наша шоста місія в Україні, де ми проводимо короткотермінові десятиденні модулі. Черговий модуль почався вчора, в ньому візьме участь 300 українських солдат. Вони дуже вмотивовані та найближчим часом отримають досвід, який ми свого часу отримали в Іраку та Афганістані», – заявив майор Йоркширського полку. Він додав, що багато з українців вже були в зоні АТО, й вони також діляться із британцями своїм досвідом.

Вони повернулися з війни зовсім недавно, цей досвід дуже корисний для нас
Боб Карман

«Вони повернулися з війни зовсім недавно, цей досвід дуже корисний для нас», – наголосив Карман. Майор також зазначив, що усі тренування українських військових спрямовані на підняття саме оборонних, а не наступальних військових навичок.

Його колега, молодший капрал із того ж батальйону Майкл Макголдрік, розповів Радіо Свобода, що на практиці у британській та українській арміях багато спільного – схожі тактичні дії, методика надання медичної допомоги та інше.

Майкл Макголдрік, молодший капрал
Майкл Макголдрік, молодший капрал
Якщо ми бачили, що вони роблять щось краще, ми також починали так робити
Майкл Макголдрік

Серед тих, кого ми навчаємо, багато мобілізованих – вони також дуже добре розуміють, за що вони воюють
Майкл Макголдрік

«Якщо ми бачили, що вони роблять щось краще, ми також починали так робити. Також через мовний бар’єр нам довелося стати кращими вчителями – поясняти простіше. Це допоможе нам, коли ми повернемося додому», – наголосив капрал. Він також відзначив високу вмотивованість українських солдат.

«Серед тих, кого ми навчаємо, багато мобілізованих – вони також дуже добре розуміють, за що вони воюють», – розповів капрал Майкл Макголдрік.

  • Зображення 16x9

    Михайло Штекель

    Журналіст. Працюю в медіа-сфері з перервами із 2003 року. В 2013 році спробував переїхати з рідної Одеси до Києва, писав про Революцію гідності, анексію Криму і знімав війну на Донбасі. У 2017-му повернувся до Одеси – міста непростого, але вкрай цікавого. Навчався на філософському факультеті, тому маю слабкість до довгих текстів. На Радіо Свобода працюю з 2014 року. Пишу, фотографую, знімаю, спілкуюсь із людьми.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG