Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк доручив допомогти «дружній Польщі» з електроенергією


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості допомогти Польщі з електроенергією у зв’язку з кризовою ситуацією в енергетичній системі цієї країни, повідомила пресова служба українського уряду.

Міністерство має терміново вжити невідкладних заходів для забезпечення максимально технічно можливих поставок електроенергії до польської енергосистеми, мовиться в повідомленні.

«Ми маємо підтримати дружню нам Польщу та зробити все можливе, щоб допомогти нашим партнерам якомога швидше стабілізувати ситуацію в енергетиці країни», – заявив прем’єр-міністр.

У середу, 12 серпня міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин повідомив журналістам, що Польща звернулася до України з проханням про аварійну допомогу з електроенергією, – але заявив, що така допомога вже зараз неможлива.

За його словами, нині на ремонті перебувають кілька енергоблоків теплоелектростанцій України, і в українській енергосистемі наразі є дефіцит.

Як сказав міністр, зараз Україна експортує в Польщу, де через брак електроенергії мусили запровадили обмеження на її споживання, 600 МВт електроенергії, а польська сторона просила збільшити постачання на 200–400 МВт.

Польща є одним із головних партнерів України і захисників її інтересів у Європейському союзі.

XS
SM
MD
LG