Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі 2 військових загинули – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу на Донбасі 2 українських військовослужбовців загинули, 10 поранені, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, сепаратисти 15 разів застосовували реактивну артилерію на донецькому і маріупольському напрямках.

Мотузяник повідомив, що на луганському напрямку вчора провокації бойовиків відбулися у Станично-Луганському районі, біля Щастя, на північ від Бахмутської траси, а також біля Золотого і Троїцького.

На донецькому напрямку, за його словами, продовжуються перестрілки та ворожі провокації поблизу Світлодарської дуги.

«На захід від Світлодарського водосховища ситуація значно гірша. Противник продовжує обстріли передових позицій українських військ, розгортаючи бронетехніку, артилерію та міномети у житлових кварталах Горлівки, зокрема у селищі шахти 6-7, звідки бойовики ведуть прицільний вогонь на північ – у бік Майорська і Зайцевого та на захід – у бік Ленінського та Кірового», – зазначив речник АТО.

Також Мотузяник зазначає, що у ході нічних обстрілів сепаратистів у Дзержинську поранені 2 цивільних, зруйновані 4 будинки.

Поблизу Донецька сепаратисти перейшли до відкритого і систематичного застосування реактивних установок «Град» на ключових ділянках протистояння, також у ході протистояння бойовики вкотре обстріляли з гаубиць Авдіївку, додав Мотузяник.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують в обстрілах своїх позицій сили АТО. Зокрема, за їхніми словами, українські військові минулої доби понад 60 разів порушували режим припинення вогню.

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG