Доступність посилання

ТОП новини

Януковича підозрюють в отриманні хабара у розмірі 26 мільйонів гривень – ГПУ


Віктор Янукович (ліворуч) та Микола Азаров (праворуч)
Віктор Янукович (ліворуч) та Микола Азаров (праворуч)

Колишнього президента України Віктора Януковича підозрюють в отриманні хабара під виглядом авторської винагороди.

За повідомленням прес-служби Генпрокуратури, Янукович підозрюється в одержанні хабара в сумі 26 мільйонів гривень у період 2011-2012 років за сприяння з використанням свого службового становища особам, яким було підконтрольне підприємство «Новий світ», у веденні підприємницької та іншої діяльності, а також заступництво за них у відносинах з державними та правоохоронними органами.

Правоохоронці склали повідомлення про підозру колишньому Януковичу у вчиненні злочину, передбаченого статтею 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

У минулому році Генеральна прокуратура розпочала перевірку законності отримання Януковичем авторського гонорару на суму 4,5 мільйони доларів у 2011-2012 роках від донецької типографії «Новий світ».

У своїй декларації про доходи в 2012 році тодішній президент Янукович вказав, що отримав від друкарні «Новий світ» авторську винагороду в сумі 15 мільйонів 551тисячу гривень.

Генпрокуратура у рамках розслідування іншої справи викликала Януковича на 11 серпня в ГПУ для проведення допиту, однак він не з’явився, натомість до ГПУ прийшли його адвокати. Також суд дозволив проведення заочного розслідування проти Януковича.

Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року і за масові вбивства активістів Майдану, а також за фактом захоплення Януковичем державної влади в 2010 році. Його розшукує Інтерпол.

Віктор Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він переховується на території Росії.

XS
SM
MD
LG