Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко ввів у дію таємне рішення РНБО за 20 липня


Олександр Турчинов, Петро Порошенко й Арсеній Яценюк
Олександр Турчинов, Петро Порошенко й Арсеній Яценюк

Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони від 20 липня 2015 року «Про невідкладні заходи щодо нейтралізації загроз державній безпеці». Про це йдеться в указі глави держави за 13 серпня.

Зміст рішення РНБО, яке ввів у дію Порошенко, є таємним.

«Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим указом, покласти на секретаря Ради національної безпеки і оборони України», – йдеться в указі.

Темою засідання РНБО 20 липня були зокрема події у Закарпатті раніше того місяця. Відкриваючи засідання, президент Порошенко закликав членів РНБО «невідкладних заходів для протидії і нейтралізації загроз у сфері держбезпеки в умовах активізації зовнішнього втручання з боку агресора, з боку Росії у внутрішні справи України, реалізації нею сценаріїв, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації з використанням кримінальних, етнонаціональних і соціально-економічних чинників».

11 липня у Мукачеві сталася стрілянина між представниками «Правого сектору» й, за деякими повідомленнями, охоронцями структур народного депутата Михайла Ланя. Загинули щонайменше двоє осіб, близько десятка були поранені.

Через події у Закарпатті порушили 7 кримінальних справ.

XS
SM
MD
LG