Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: на Харківщині затримали диверсантів, які планували до Дня незалежності підірвати потяг


На Харківщині Служба безпеки України затримала членів диверсійної групи, які намагалися підірвати залізницю.

За повідомленням прес-служби відомства, окрім 39-річного організатора, до складу групи входили ще двоє місцевих мешканців, один з яких працівник прикордонної служби.

«Терористи підшукували на території Куп’янського та Дворічанського районів стратегічно важливі інфраструктурні об’єкти для диверсій. Напередодні Дня незалежності терористи готувалися підірвати потяг з військовою технікою ЗСУ. Вибухівку диверсанти планували закласти під залізничні колії на ділянці руху «Куп’янськ-Святогірськ» у Куп’янському районі», – йдеться у повідомленні.

За даними відомства, співробітники СБУ затримали організатора групи безпосередньо після закладення під рейки саморобного вибухового пристрою потужністю 2,5 кілограма в тротиловому еквіваленті, також були затримані інші члени диверсійної групи.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 15 (замах на злочин) та статті 113 (замах на диверсію) Кримінального кодексу України, слідчі дії тривають.

Напередодні президент своїм указом ввів у дію рішення РНБО за 20 липня. Текст цього рішення є таємним. За словами секретаря РНБО, Олександра Турчинова, це рішення Ради нацбезпеки й оборони стосується посилення боротьби з розвідувально-диверсійними та терористичними групами.

XS
SM
MD
LG