Доступність посилання

ТОП новини

СБУ повідомила про викриття конвертаційного центру, що працював на сепаратистів


Служба безпеки України блокувала діяльність конвертаційного центру на Дніпропетровщині, що працював на сепаратистів, повідомила прес-служба відомства.

За даними СБУ, ці зловмисники за сприяння посадовців неназваного «одного з найбільших комерційних банків України» з початку 2015 року незаконно перевели в готівку майже 200 мільйонів гривень. Також конвертцентр надавав послуги з мінімізації обов’язкових платежів до держбюджету і незаконного формування податкового кредиту. Всього до оборудки були залучені понад 30 підприємств із різних регіонів України, у тому числі й ті, що розташовані на тимчасово окупованих територіях, мовиться в повідомленні.

Співробітники Управління СБУ у Дніпропетровській області затримали кур’єра, в якого вилучили понад 600 тисяч гривень готівкою, підроблену фінансово-господарську документацію підприємств та комп’ютерну техніку з системами «клієнт-банк».

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України, тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, які причетні до функціонування конвертаційного центру, повідомили в СБУ.

Відео: Служба безпеки України

Діяльність збройних сепаратистів у частині Донбасу і тих, хто сприяє їм, в Україні часто розслідують за статтями, пов’язаними з терористичною діяльністю. Підтримувані Росією угруповання «ДНР» і «ЛНР» Генеральна прокуратура України визнала терористичними.

XS
SM
MD
LG