Доступність посилання

ТОП новини

Навіщо Порошенко рятує Яценюка? (Огляд преси)


Порошенко хоче отримати більш суттєві інструменти впливу на уряд

Днями Володимир Путін втретє відвідав Крим після незаконної анексії минулого року. Українська влада відреагувала на це заявою глави держави та нотою МЗС. Натомість з боку західних політиків реакції майже немає, обурюється газета «День». Адже, як зазначає видання, цей візит російського керівництва мав би стати черговою нагодою для Заходу нагадати про свою позицію й відповідно продемонструвати тверду підтримку територіальної цілісності і суверенітету України. Причиною млявої західної реакції експерти газети вважають те, що тамтешні політики зараз більше обтяжені увагою до сходу України, де спостерігається дуже кризова ситуація. Але це не означає, що Путіну пробачать ці відвідини. Все це фільтрується і накопичується, наголошує видання.

Навіщо Порошенко рятує Яценюка? (Огляд преси)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:47 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

«Блок Петра Порошенка» та УДАР об’єднуються в єдину політичну силу. На місцеві вибори вони підуть спільно з «Народним фронтом», інформує газета «День». Експерт видання вважає, що проект УДАРу був у стадії згортання та продажу. Очевидно, він не мав перспектив, а Кличко зрозумів, що він, найімовірніше, не буде політиком загальнонаціонального масштабу. Що ж до «Народного фронту», то можливість його походу на вибори спільно з «Блоком Петра Порошенка» та УДАРом – це наслідок втрати ним рейтингу. Імовірно, він розпадатиметься на ті частини, з яких зібрався, можливо, з якимись модифікаціями. Якщо президент рятує Яценюка як прем’єр-міністра та приймає його у спільну партію влади, даруючи частину свого рейтингу, очевидно, це неспроста, зазначає експерт. Натомість, можливо, Порошенко отримає більш суттєві інструменти впливу на уряд. На цьому наголошується в статті «Партія влади»-2015».

У Києві може бути новий міський голова, прогнозує газета «Україна молода». Адже другий тур столичних виборів уже не гарантує Кличку перемогу, переконує видання. Перемогти його може, наприклад, той же кандидат від ВО «Свобода» Юрій Левченко. Креативний промовець із прекрасною закордонною освітою, він уже вигравав мажоритарний округ у Києві на останніх виборах до Верховної Ради. Не виключено, що замість Юрія Левченка суперником Кличка у другому турі буде Геннадій Корбан від партії «Укроп», який буде битися на виборах як лев, бо не може змиритися з тим, що вбухав стільки гречки в Чернігові та залишився без депутатського мандата. Питання лише в тому, чи вистачить у нього гречки на Київ? Партія «Батьківщина» за великого бажання могла б також мати свою людину в мерському кріслі. Для цього треба було, щоб на вибори пішла Юлія Тимошенко. Позаяк кращого плацдарму, ніж посада міського голови Києва, для старту в наступній президентській кампанії важко собі навіть уявити. Докладніше йдеться в статті «Фактор другого туру».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG