Доступність посилання

ТОП новини

У Росії естонця засудили до 15 років тюрми за звинуваченням у шпигунстві


Російсько-естонський кордон
Російсько-естонський кордон

Суд у Росії засудив співробітника естонської Поліції безпеки (головної спецслужби країни) Естона Кохвера до 15 років ув’язнення і штрафу в 100 тисяч рублів (1523 долари) за звинуваченням у шпигунстві.

Як повідомляють російські ЗМІ, Псковський обласний суд також постановив, що громадянин Естонії має відбувати покарання у колонії суворого режиму в Росії.

Кохвера затримали у вересні минулого року в той час, коли у Вельсі відбувався саміт НАТО, і через день після візиту до Таллінна президента США Барака Обами, який запевнив естонську сторону в підтримці з боку НАТО.

5 вересня ФСБ Росії заявила, що співробітник Поліції безпеки Естонії Кохвер був затриманий у Псковській області, де проводив «агентурну операцію». Наступного дня Лефортовський суд Москви заарештував Кохвера.

Естонія відкидає висунуті на адресу Кохвера звинувачення, заявляючи, що його схопили на естонській стороні і через кордон доставили в Росію. Естонська влада заявляє, що Кохвер перебував біля кордону, щоб зустрітися з поінформованим джерелом у справі про контрабанду.

XS
SM
MD
LG