Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ звітує про погіршення ситуації біля Донецька, Горлівки і Маріуполя


Ертугрул Апакан
Ертугрул Апакан

Голова спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан заявляє про погіршення ситуації на Донбасі біля Донецька, Горлівки і Маріуполя, повідомляє місія ОБСЄ на своїй сторінці в Twitter.

«Збільшилося насильство в/біля Донецька, Горлівки і в районах на північ і схід від Маріуполя», – повідомив Апакан.

Він також зазначив, що спостерігачі ОБСЄ на Донбасі потребують гарантій безпеки і свободи пересування для подальшої ефективної роботи в Україні.

19 серпня відбудеться спеціальне засідання Постійної ради ОБСЄ щодо ситуації на Донбасі. Ініціатором скликання засідання стала Сербія, яка нині головує в організації. Очікується, що із доповіддю про ситуацію на сході України виступить Апакан.

Останніми днями у штабі АТО повідомляють про загострення ситуації на Донбасі. Сепаратисти звинувачення у ескалації конфлікту відкидають і заявляють про обстріли їхніх позицій силами АТО.

Згідно з мінськими домовленостями, на лінії контакту ще від 15 лютого має діяти режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG