Доступність посилання

ТОП новини

Міносвіти: понад 700 кримчан стали студентами українських вишів


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У вищі навчальні заклади України цього року зарахували 761 жителя Криму, повідомляє Міністерство освіти і науки України.

«За даними єдиної державної електронної бази з питань освіти, станом на 18 серпня 2015 року на навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста і магістра у вищі навчальні заклади зараховані 761 житель Криму (за даними прописки)», – повідомляє відомство.

Зокрема, за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста, бакалавра на денну й заочну форму навчання до вищих навчальних закладів зарахували 207 жителів Криму, спеціаліста й магістра – 554.

За даними міністерства, за кошти державного бюджету навчатимуться 329 студентів із Криму.

Раніше представники українських громадських організацій заявили про намір запропонувати абітурієнтам-кримчанам клопотати перед Міністерством освіти і науки України про надання пільг при розподілі бюджетних місць.

Міністр освіти і науки України Сергій Квіт повідомляв, що випускники шкіл з анексованого Росією Криму й окупованих територій Донбасу мають всі шанси вступити в українські виші, але не всі з них встигли зареєструвати відповідні документи.

XS
SM
MD
LG