Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: зустріч «нормандських експертів» у Берліні завершилась успішно


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко заявляє про успішне завершення консультацій на рівні юридичних експертів країн «нормандської четвірки», які відбулися у Берліні.

«Кілька хвилин тому закінчилися переговори у Берліні на рівні експертів. Ми продемонстрували спільну з ЄС позицію з приводу виконання Україною Мінських угод і, наскільки мені доповіли, ці переговори були успішними», – сказав президент.

Напередодні повідомлялось, що за ініціативи Німеччини в Берліні 20 серпня відбудуться неформальні консультації юридичних експертів країн «нормандської четвірки» з участю представників Венеційської комісії для того, щоб розтлумачити Росії юридичні аспекти конституційних змін в Україні. У МЗС України наголосили, що сам зміст змін до Конституції України не є предметом обговорення, бо це є суверенним правом української держави і українського народу. Водночас глава МЗС Росії Сергій Лавров очікував, що ця зустріч «доведе, що українська сторона не виконує своїх зобов’язань за Мінськими домовленостями».

24 серпня Порошенко у Берліні проведе зустріч із канцлером Німеччини та президентом Франції, під час якої, як очікується, обговорюватиметься ескалація конфлікту на Донбасі.

XS
SM
MD
LG