Доступність посилання

ТОП новини

Україна і сепаратисти звинуватили одне одного в підготовці наступу


Український військовий чатує на позиції біля донецького аеропорту, фото 19 серпня 2015 року
Український військовий чатує на позиції біля донецького аеропорту, фото 19 серпня 2015 року

Україна і підтримувані Росією сепаратисти, що захопили частину Донбасу, звинуватили одне одного в підготовці до наступу на позиції противника.

Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що напередодні Дня Незалежності України 24 серпня СБУ має інформацію про підготовку до наступу військ угруповань «ДНР» і «ЛНР».

А в окупованому Донецьку сепаратисти з угруповання «ДНР» заявили, що то вони мають інформацію про плани наступу Збройних сил України на Донбасі. Як стверджував один із військових ватажків донецьких сепаратистів, таку інформацію там нібито отримали від «джерела в українському Генштабі».

Обидві заяви не підтверджені з інших джерел.

Останнім часом обидві сторони вже кілька разів заявляли про плани наступу з боку противника.

Ці заяви почали лунати після того, як останніми днями різко загострилося протистояння практично на всій лінії контакту сторін конфлікту в частині сходу України. Об’єднані російсько-сепаратистські сили значно посилили обстріли українських позицій і населених пунктів на вільній території України, але в загостренні і сепаратисти, і Москва звинуватили українську сторону. Українські силовики наполягають, що відкривають вогонь тільки у відповідь на обстріли і намагаються уникати обстрілів по територіях окупованих населених пунктів. Росія взагалі заперечує свою причетність як держави до подій у частині Донбасу і постійно вимагає від Заходу «тиску на Київ», не згадуючи про власні зобов’язання за мінськими домовленостями і про власну відповідальність за їхні постійні порушення.

XS
SM
MD
LG