Доступність посилання

ТОП новини

МВС: з початку року на Донеччині від вибухонебезпечних предметів постраждали 8 дітей


Від початку року у Донецькій області внаслідок необережного поводження з вибухонебезпечними предметами постраждали 8 дітей, двоє з яких загинули, повідомляє прес-служба в Донецькій області.

Як йдеться в повідомленні, у зв’язку з тим, що на Донеччині від дії вибухових пристроїв продовжують гинути люди, зокрема діти, за вказівкою начальника донецької міліції В’ячеслава Аброськіна співробітникам кримінальної міліції у справах дітей доручили розпочати нову інформаційну кампанію щодо поводження з вибухонебезпечними предметами.

У МВС повідомляють, що заплановано проведення масштабної роз’яснювальної роботи у всіх навчальних закладах регіону.

За даними відомства, від початку року на Донеччині вилучили 409 одиниць вогнепальної зброї, з них понад 250 одиниць – протитанкові гранатомети, а також близько 86 тисяч боєприпасів, зокрема понад 1 200 гранат та понад 1 300 одиниць інших вибухових боєприпасів та пристроїв, також вилучили понад 157 кілограмів вибухових речовин.

24 серпня міліція Донецької області повідомила, що внаслідок вибуху невстановленого предмета у Володарському районі загинула 4-річна дитина, ще троє дітей віком 8-10 років доправлені до лікарні з тяжкими травмами. За повідомленням, діти знайшли невідомий предмет на вулиці, і коли почали ним гратися, він вибухнув.

XS
SM
MD
LG