Доступність посилання

ТОП новини

Російську чиновницю-корупціонерку звільнили достроково


Евгенія Васильєва
Евгенія Васильєва

«Навіть на такому наочному прикладі влада не може довести боротьбу до кінця»

Того самого дня, коли в Ростові виголошували вирок українським в’язням сумління Олегу Сенцову та Олександру Кольченку, російська Феміда ухвалила ще одне шокуюче для багатьох рішення. З колонії, відбувши тільки половину терміну ув’язнення, було звільнено колишню чиновницю російського оборонного відомства Євгенію Васильєву. Раніше її засудили до п’яти років позбавлення волі за звинуваченням у розкраданнях, відмиванні грошей і перевищенні посадових повноважень.

Російську чиновницю-корупціонерку звільнили достроково
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:07 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Як повідомляють російські ЗМІ, розкішну блондинку Євгенію Васильєву на виході з жіночої колонії у Владимирській області очікував броньований автомобіль Toyota Land Cruiser. За ґратами колишня директор майнового департаменту Міністерства оборони Росії провела близько місяця, бо їй було зараховано домашній арешт, а рішення про звільнення суд пояснив тим, що «врахував позитивну динаміку» засудженої, позитивну характеристику з колонії, а також її «психологічний стан, який свідчить про намір подальшої правильної поведінки».

Васильєва для виправлення не потребує подальшого відбуття усього терміну покарання в колонії і може бути достроково звільнена
Ілля Ґалаґан

«Дослідивши представлені матеріали, суд приходить до висновку, що Васильєва для виправлення не потребує подальшого відбуття усього терміну покарання в колонії і може бути достроково звільнена», – оголосив рішення суддя Ілля Ґалаґан.

Суддя також зазначив, що Васильєва самостійно і повністю відшкодувала збиток. У зв’язку з цим адвокати екс-чиновниці просять зняти забезпечувальний арешт з її майна, адже їхня підзахисна вже повністю відшкодувала потерпілим збитків на суму в 216 мільйонів рублів. Раніше повідомлялося, що це зробив її батько – петербурзький бізнесмен.

Олег Сенцов та Олександр Кольченко співають гімн України під час оголошення їм вироку російським судом. Ростов-на-Дону, 25 серпня 2015
Олег Сенцов та Олександр Кольченко співають гімн України під час оголошення їм вироку російським судом. Ростов-на-Дону, 25 серпня 2015

Звільнення корумпованої чиновниці, чия вина була доведена навіть російським правосуддям у день, коли до 10 і 20 років були засуджені українські активісти Сенцов та Кольченко, викрадені з Криму, сколихнули російську громадськість всього політичного спектру.

«У самому збігу цих рішень було щось зловісне, майже містичне», – пише оглядач соціальних мереж Російської служби Радіо Свобода Іван Беляєв.

«Злодійку і хабарницю Євгенію Васильєву звільнено. Суспільству залишилося втертися після нахабного плювка у фізіономію», – пише московський професор Валерій Соловей.

Депутат російської Державної Думи Дмитро Гудков пояснює, що обурення викликало те, що Васильєву, «стрілочницю», на його переконання, спочатку «розкрутили на телебаченні» як приклад боротьби з корупцією.

«Це була безкомпромісна, безпринципна, тобто, пробачте, принципова боротьба з корупцією. І ось – тепер вона закінчилася таким скромним пшиком. Тобто навіть на такому наочному прикладі влада не може довести боротьбу до кінця», – вважає російський депутат.

У пересічного громадянина Росії незрівнянно більше спільного з Сенцовим, ніж з Васильєвою
Олег Кашин

А відомий російський журналіст Олег Кашин, порівнюючи справу Висильєвої та Сенцова і згадуючи, як український режисер заспівав у залі суду гімн України, вважає, що росіяни повинні усвідомити, що вони є «поневолений народ, і першим кроком до свободи буде самовідчуття поневоленого народу. У пересічного громадянина Росії незрівнянно більше спільного з Сенцовим, ніж з Васильєвою. Треба просто це зрозуміти і заодно придумати, що ми будемо співати в клітці. Це теж дуже важливо, щоб було що співати в клітці», – завершує свою колонку російський журналіст.

  • Зображення 16x9

    Марія Щур

    В ефірі Радіо Свобода, як Марія Щур, із 1995 року. Кореспондент, ведуча, автор програми «Європа на зв’язку». Випускниця КДУ за фахом іноземна філологія та Центрально-Європейського університету в Празі, економіст. Стажувалася в Reuters і Financial Times у Лондоні, Франкфурті та Брюсселі. Вела тренінги для регіональних журналістів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG