Доступність посилання

ТОП новини

Шокін призначив 4 членів комісії з відбору кандидатів до антикорупційної прокуратури


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральний прокурор Віктор Шокін призначив чотирьох членів конкурсної комісії з відбору кандидатів на заняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

За повідомленням прес-служби ГПУ, відповідно до законодавства, ця конкурсна комісія є повноважною, якщо в її склад призначено не менше від 6 осіб.

У разі, якщо протягом трьох місяців з дня призначення до складу комісії представників Генпрокурором Верховна Рада України не призначить в установленому порядку жодної особи, комісія вважається повноважною за умови входження до її складу чотирьох осіб.

Напередодні президент України Петро Порошенко доручив Генпрокуратурі прискорити створення спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Створення спеціальної антикорупційної прокуратури відбувається повільно. У зв’язку з цим експерти висловлюють сумніви щодо ефективності роботи Національного антикорупційного бюро України, яке, як очікується, має запрацювати в Україні з жовтня. Антикорупційна прокуратура, серед іншого, здійснює нагляд за дотриманням законів під час проведення оперативно-розшукової діяльності, досудового розслідування Національним антикорупційним бюро.

Відповідно до чинного законодавства, Спеціалізована антикорупційна прокуратура утворюється у Генеральній прокуратурі на правах самостійного структурного підрозділу.

Призначення на адміністративні посади в антикорупційну прокуратуру здійснюється Генпрокурором за результатами відкритого конкурсу.

Організацію та проведення конкурсу здійснює конкурсна комісія, до складу якої входять чотири особи, визначені Радою прокурорів України, та сім осіб, визначених Верховною Радою.

Відібрані конкурсною комісією три кандидати на кожну з адміністративних посад в антикорупційну прокуратуру подаються на розгляд керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, який вносить кандидатуру на призначення на розгляд Генпрокурора.

XS
SM
MD
LG