Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти повідомляють про «другу фазу» обміну полоненими поблизу Донецька


Бойовиків угруповання «ДНР» везуть на обмін 26 серпня, фото із Liveblog журналіста проекту Радіо Свобода «Настоящее время» Тимура Олевського
Бойовиків угруповання «ДНР» везуть на обмін 26 серпня, фото із Liveblog журналіста проекту Радіо Свобода «Настоящее время» Тимура Олевського

Угруповання «ДНР» повідомляє про завершення 27 серпня обміну полоненими у форматі «12 на 12».

«Друга фаза обміну полоненими, під час якої планується передати українській стороні 12 людей, відбудеться сьогодні в першій половині дня», – передає слова речника «міноборони ДНР» просепаратистське «Донецкое агентство новостей».

Увечері 26 серпня сепаратисти повідомили, що українська сторона передала їм 12 полонених бойовиків.

Українська сторона офіційно не повідомляла про цей обмін полоненими. Керівник Центру обміну полоненими «Офіцерський корпус» Володимир Рубан записом у Facebook опосередковано підтвердив факт обміну.

«Сьогодні під перехресним вогнем завезли до Донецька 12 сепаратистів із полону. В одного з них колись я з Єрмаком у полоні стояв на колінах із приставленими до горла ножами. Ми врятувалися тоді, сьогодні, ризикуючи, рятували його. До речі, шо це за нова армійська гра – постояти на блок-посту, поки не влучать по машині? Привіт комбригу, ми живі», – написав Рубан уночі 27 серпня.

16 серпня уповноважена президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що у полоні бойовиків залишається 172 громадян України.

Звільнення та обмін полоненими є однією з умов мінських угод.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули понад 6 тисяч 800 людей.

XS
SM
MD
LG