Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман закликав розслідувати слова Садового про спроби підкупу депутатів «Самопомочі»


Володимир Гройсман, архівне фото
Володимир Гройсман, архівне фото

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман закликав розслідувати слова лідера партії «Самопоміч», мера Львова Андрія Садового про тиск і спроби підкупу народних депутатів від його партії перед голосуванням щодо змін до Конституції, запланованим на понеділок.

«Зваживши на серйозність таких слів, я закликаю Генеральну прокуратуру України та Національне антикорупційне бюро України у стислі терміни провести розслідування й надати правову оцінку фактам, якщо вони підтвердяться, після чого поінформувати Верховну Раду про результати розслідування», – заявив спікер.

Гройсман також закликав самого Садового оперативно надати всю необхідну інформацію для проведення об’єктивного та належного розслідування.

«На нас дивиться вся європейська спільнота та весь демократичний світ. Ми не маємо права легковажити децентралізацією та гратися в політичні недомовки. На кону реформи та майбутнє України», – заявив голова Верховної Ради.

Раніше в суботу Садовий заявив про сильний тиск на народних депутатів від його партії перед голосуванням щодо змін до Конституції. «Також буде спроба розколу фракції «Самопомочі». Пропонують гроші, посади, перспективи і т. д.», – написав він у фейсбуці.

Підтверджень цих слів із інших джерел наразі немає.

У понеділок, 31 серпня, Верховна Рада має розглянути в першому читанні проект змін до Конституції України стосовно децентралізації влади.

Як заявляв голова фракції партії «Блок Петра Порошенка», яка підтримує запропоновані президентом України зміни, Юрій Луценко, фракції «Самопомочі» і Радикальної партії Олега Ляшка налаштовані радикально проти цих змін.

Тим часом, за прогнозами Луценка, під час понеділкового голосування буде «складна ситуація». «За нашими даними, «Опозиційний блок» отримав меседж зі свого зовнішнього центру управління, щоб не голосувати за зміни до Конституції, тому кількість голосів скоротиться», – сказав Луценко.

У президентській партії наголошують, що зрив ухвалення цих змін, які, серед іншого, мають на меті виконати мінські домовленості, визначивши особливості місцевого самоврядування окремих районів на Донбасі, вигідний у першу чергу Росії.

XS
SM
MD
LG