Доступність посилання

ТОП новини

У Франції розкритикували загорожу Угорщини на кордоні з Сербією


Угорські військові будівельники зводять металевий паркан поруч із загорожею з колючого дроту на кордоні з Сербією
Угорські військові будівельники зводять металевий паркан поруч із загорожею з колючого дроту на кордоні з Сербією

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фаб’юс різко розкритикував політику щодо біженців в Угорщині, яка відгородилася колючим дротом від Сербії, звідки йдуть мігранти.

«Угорщина – це частина Європи. Європа має свої цінності, і цих цінностей дотримуються не шляхом зведення загорож», – заявив він.

«Угорщина не дотримується спільних цінностей Європи. Тому європейські органи повинні провести з угорськими посадовцями серйозне обговорення, навіть суворе обговорення», – сказав Фаб’юс.

Міністр також звинуватив Угорщину й низку інших східноєвропейських держав у надмірно суворій політиці щодо біженців.

Він назвав скандальною позицію кількох східноєвропейських країн, які відкинули ідею центральних органів Європейського союзу розподіляти біженців по всіх країнах ЄС за квотами.

Угорщина в суботу заявила, що завершила загорожу з колючого дроту на всьому 175-кілометровому протязі її кордону з Сербією, звідки до цієї країни прибуває більшість мігрантів. Військові інженери продовжують зводити поруч із загорожею також паркан заввишки в чотири метри, повідомили в Будапешті.

Ці плани Будапешта вже не раз викликали різку критику в Європі.

Угорська поліція затримує мігрантів, що дісталися до країни крізь загорожу
Угорська поліція затримує мігрантів, що дісталися до країни крізь загорожу

Протягом цього року до Угорщини, переважно з Сербії, дісталися вже близько 140 тисяч біженців і мігрантів. Майже всі вони прямують транзитом далі до заможніших країн Євросоюзу.

Останніми тижнями Європа зіткнулася з небувалим загостренням кризи з біженцями, переважно з країн Близького Сходу й Африки, які втікають від воєн удома. У Євросоюзі заявляють, що необхідно прийняти тих, хто дійсно потребує притулку, але при цьому треба відсіяти охочих перебратися до Європи з суто економічних міркувань.

XS
SM
MD
LG