Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі активісти прорвалися в «замок Ківалова» на узбережжі Чорного моря


Одеса, 30 серпня 2015 року
Одеса, 30 серпня 2015 року

Активісти одеського Автомайдану та Ради громадської безпеки захопили літню резиденцію колишнього регіонала Сергія Ківалова, що розташована на 8-й станції Фонтану на узбережжі Чорного моря.

Люди в камуфляжі знесли ворота трактором, вивісили на території «замку» прапор України і сфотографували розкішні інтер’єри «замку Гаррі Поттера» – так жартома називають цей будинок. Формально це будинок для прийняття офіційних делегацій Міжнародного гуманітарного університету, але ця будівля вважається однією з літніх резиденцій Сергія Ківалова.

На місце події викликали правоохоронців, які взяли «замок» під охорону. В управлінні МВС повідомляють, що зараз уточнюються обставини інциденту.

Сам Ківалов назвав захоплення будівлі «кримінальним злочином», але додав у фейсбуці: «Нехай його офіційно кваліфікують правоохоронні органи».

У результаті обидві сторони конфлікту написали заяви до правоохоронних органів. Як повідомляє «Громадське ТБ Одеси», за словами проректора з адміністративно-господарської роботи МГУ Костянтина Ігнатенка, збитки, яких було завдано під час штурму, складають близько 250 тисяч гривень. Натомість активіст Автомайдану Євген Рєзвушкін написав заяву на директора Інституту прокуратури та слідства Національного університету «Одеська юридична академія» Вадима Подгородинського, який, за його словами, погрожував вчинити над ним фізичну розправу.

За словами активістів, приводом для їхнього вторгнення стало те, що огорожа будівлі, зведеної на самому березі моря, перешкоджає доступові на пляж. Але врешті паркан не стали зносити через те, що по ньому прокладена газова труба.

XS
SM
MD
LG