Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: один з бійців Нацгвардії, який був поранений біля Ради, загинув


Вибухи під стінами Ради. Мітингувальники кидали в правоохоронців шашки та гранати
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:13 0:00

Вибухи під стінами Ради. Мітингувальники кидали в правоохоронців шашки та гранати

Народний депутат, член колегії Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко повідомляє, що один з бійців Національної Гвардії загинув.

«Щойно стало відомо, що в 17 лікарні від кульового поранення в серце помер солдат строкової служби Національної гвардії. Провокатори,окрім гранат, використовували і вогнепальну зброю», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Водночас у МВС Радіо Свобода не підтвердили інформацію про загиблого, зазначивши, що згодом буде надана детальніша інформація про наслідки сутичок біля Ради.

Під стінами українського парламенту в Києві 31 серпня виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців.

За повідомленням МВС України, поранені близько 100 правоохоронців, 10 – перебувають у тяжкому стані.

Глава МВС Арсен Аваков повідомляв про затримання 30 учасників сутичок, в тому числі і мітингувальника, який кидав гранату у правоохоронців.

Сьогодні Верховна Рада підтримала внесення змін до Конституції в частині децентралізації.

Після цього голова Верховної Ради Володимир Гройсман закрив засідання Верховної Ради, президію якої заблокували депутати, зокрема представники фракції Радикальної партії і депутати від ВО «Свобода». У мітингу під стінами парламенту брали участь ВО «Свобода», Радикальна партія, партія «УКРОП». Зокрема, активісти Всеукраїнського об’єднання «Свобода» тримають плакат «Особливий статус Донбасу» в Конституції – державна зрада», інші гасла, партійні прапори.

Як раніше наголошував президент України Петро Порошенко, жодного особливого статусу для Донбасу зміни не передбачають.

XS
SM
MD
LG