Доступність посилання

ТОП новини

За напад на одеське «Межигір’я» Ківалова затримали активістів


Навчальний комплекс Міжнародного гуманітарного університету, який активісти називають «замком Ківалова», 30 серпня 2015 року
Навчальний комплекс Міжнародного гуманітарного університету, який активісти називають «замком Ківалова», 30 серпня 2015 року

«Нас ніхто не чув. Ми вирішили «стукати» гучніше. «Це «Пшонка-2!» – Лідер одеського «Автомайдану»

Після того, як напередодні одеські активісти проникли на територію навчального комплексу Міжнародного гуманітарного університету, більш відомого як «Замок Гаррі Поттера», правоохоронці розпочали кримінальне провадження. Ідентифіковано 15 осіб, серед яких і водій трактора, який здійснив наїзд на огорожу. Загалом керівництво вишу говорить про завдані збитки на суму 250 тисяч гривень.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:51 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

У неділю активісти одеського «Автомайдану» та Ради громадської безпеки увірвалися на територію «Будинку делегацій», який офіційно належить приватному вишу «Міжнародний гуманітарний університет» Сергія Ківалова. Комплекс із приватним пляжем та тенісним кортом на узбережжі Чорного моря неофіційно вважається літньою резиденцією родини нардепа. У прес-службі народного обранця запевняють, що проживає там Ківалов тимчасово.

Будинок, де вони живуть, перебуває в ремонті. Але там затягнулись будівельні роботи, тому він орендує житло

«Це будинок, який належить МГУ. Два місяці тому він (Сергій Ківалов – ред.) уклав договір оренди. Там лежать його речі. Вони ж разом живуть усією родиною у тому будинку: донька, зять, діти. Будинок, де вони живуть, перебуває в ремонті. Але там затягнулись будівельні роботи, тому він орендує житло», – пояснили кореспонденту Радіо Свобода у прес-службі політика.

Одеське «Межигір’я»

Під будівлею «Будинку делегацій» неодноразово проводилися акції, на яких люди з «Автомайдану» та Ради громадської безпеки вимагали відкрити доступ до моря. Законність «замку» Ківалова викликає чимало запитань у лідера одеського «Автомайдану» Євгена Рєзвушкіна. Представники «Автомайдану» раніше публікували відеокадри, зняті з квадрокоптера, з яких можна зробити висновок щодо масштабності будівлі та приналежної території.

Це «Пшонка-2». Та розкіш, яку ми там побачили…
Євген Реєзвушкін

«Були акції раніше. Ми сподівалися, що оговтаються. Однак нас ніхто не чув. Ми вирішили «стукати» гучніше. Це «Пшонка-2». Та розкіш, яку ми там побачили… Це не будинок для прийомів. Там багато особистих речей Ківалова, його фотографій, картин. На будинок прийомів це ніяк не схоже», – розповів Радіо Свобода автомайданівець.

Портрет Сергія Ківалова у «Будинку делегацій»
Портрет Сергія Ківалова у «Будинку делегацій»

Розбиті вікна та огорожа на суму 250 тисяч гривень

Фотографії з резиденції на березі Чорного моря вже розлетілися соціальними мережами. Сьогодні голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі навіть зіграв у теніс на корті, який розташований на території комплексу. Очільник області засудив дії активістів, однак наголосив на необхідності відкритого доступу до узбережжя міста.

Міхеїл Саакашвілі
Міхеїл Саакашвілі
Згідно з Конституцією України доступ на пляж має бути відкритим для усіх громадян України
Міхеїл Саакашвілі

​«Згідно з Конституцією України доступ на пляж має бути відкритим для усіх громадян України», – заявив очільник ОДА під час гри у теніс.

Наразі працівники міліції затримали 15 учасників подій у «Будинку делегацій» МГУ, також встановили організаторів акції.

«Працівниками міліції встановлена особа водія екскаватора-навантажувача, за допомогою якого зламали ворота та пошкодили паркан комплексу. Ним виявився 28-річний чоловік, мешканець Одеської області. Зараз правопорушник заарештований», – повідомляють в МВС.

У судовому порядку йому призначили запобіжний захід у формі утримання під домашнім арештом. Найближчим часом розпочнеться судовий процес. Міліція встановила, що під час проникнення активістами була пошкоджена огорожа комплексу та кілька вікон. Керівництво вишу оцінює збиток у суму в 250 тисяч гривень.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG