Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: помер ще 1 боєць Нацгвардії, поранений під Радою 31 серпня


Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомляє, що від травм, отриманих під час сутичок під Верховною Радою 31 серпня, сьогодні вранці у лікарні помер ще один боєць Національної гвардії. Про це Аваков написав на своїй сторінці в Twitter.

Спочатку він повідомив про смерть двох бійців, але згодом спростував це повідомлення, вказавши, що лікарям вдалося врятувати життя одного з них.

Таким чином, за словами Авакова, на даний час внаслідок вчорашніх сутичок двоє правоохоронців загинули, 130 поранені, шість перебувають у тяжкому стані.

Раніше сьогодні у Міністерстві внутрішніх справ України повідомляли, що 10 правоохоронців, поранених внаслідок вчорашніх сутичок під Верховною Радою, 10 перебувають у тяжкому стані.

Як заявив речник МВС Артем Шевченко, загалом внаслідок сутичок постраждала 141 людина, з них – 131 міліціонери і бійці Нацгвардії.

Радіо Свобода зафіксувало на відео людину, яка кидає гранату в силовиків під ВР
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:19 0:00

Під стінами українського парламенту в Києві 31 серпня виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. За даними МВС, у бік правоохоронців кинули бойову гранату. Один боєць Нацгвардії 31 серпня внаслідок отриманих поранень загинув.

Згодом у міліції повідомили про затримання 30 людей, зокрема і підозрюваного у киданні гранати.

Нині затримані 18 людей, 13 – відпустили, кажуть у міліції.

XS
SM
MD
LG