Доступність посилання

ТОП новини

Ляшко заявив про вихід Радикальної партії з коаліції


Олег Ляшко
Олег Ляшко

Лідер фракції Радикальної партії у парламенті України Олег Ляшко заявляє про вихід своєї фракції з парламентської коаліції.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, причиною він назвав вчорашнє голосування за зміни до Конституції щодо децентралізації.

За словами Ляшка, це голосування показало, що в парламенті існує інша більшість – з Опозиційним блоком. «Перебувати в такій коаліції ми не можемо», – сказав лідер Радикальної партії.

Також Ляшко заявив, що його політична сила ініціюватиме референдум про статус Донбасу.

Крім того, три голови комітетів від Радикальної партії складають свої повноваження.

31 серпня Верховна Рада підтримала внесення змін до Конституції в частині децентралізації, попри протести біля парламенту і блокування президії Ради. Серед тих, хто блокував президію, була і фракція Радикальної партії.

З «Блоку Петра Порошенка» за законопроект проголосували 115 народних депутатів, «Народний фронт» – 69, «Опозиційний блок» – 38, об’єднання «Самопоміч» – 5, депутатська група «Відродження» – 11, а також 13 позафракційних депутатів.

Законопроект передбачає, що джерелом влади повинні стати місцеві громади, які самі будуть збирати податки і розподіляти бюджети. Обласні та районні адміністрації ліквідують, держава ж буде представлена на місцях інститутом префектів.

Президент Петро Порошенко раніше неодноразово наголошував, що жодного особливого статусу для Донбасу зміни не передбачають.

Під стінами українського парламенту в Києві 31 серпня виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала зміни до Конституції. Внаслідок сутичок загинули троє бійців Нацгвардії, які охороняли порядок, ще 130 – поранені.

У нещодавньому інтерв’ю Радіо Свобода Олег Ляшко заявляв, що його фракція сама з коаліції не вийде, «навіть якщо вперед ногами будуть виносити».

XS
SM
MD
LG