Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко наголошує на відповідальності політиків за події біля Ради 31 серпня


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко наголошує на відповідальності політиків за події біля Верховної Ради 31 серпня.

«Зараз вони мають понести відповідальність за це. Бо одна справа, коли український герой віддає своє життя на фронті, захищаючи країну від агресора, і у сто разів важче, коли український воїн, герой, гине у центрі Києва, стаючи жертвою провокації недалекоглядних політиків, яким потрібно 2-3 додаткових мандати в районній раді», – сказав він.

«Велика кількість тих, хто повернувся з фронту, велика кількість зброї. Тому треба тричі думати тим чи іншим політичним божкам і князькам, коли вони закликають прийти, та ще й зі зброєю, під стіни Верховної Ради», – додав президент.

Порошенко наголосив, що події біля Ради сталися під впливом виборів, що наближаються.

Голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко вважає, що провокації біля Ради були організованими з метою дискредитації тих політичних сил, які виступають проти змін до Конституції в частині децентралізації.

Радикальна партія протестувала проти ухвалення змін до Констиутції.

Водночас у всеукраїнському об’єднанні «Свобода», представники якого 31 серпня мітингували біля Ради, заявляють, що влада відповідальна за події біля Ради, також вважають, що «провокація» спланована главою МВС Арсеном Аваковим.

«Те, що Аваков так оперативно «призначив винних», свідчить про одне – провокація була ним і спланована. Путінським шляхом ідете! Бо той теж теракти влаштовував.. Ми зрозуміли, що ця влада не зупиниться ні перед чим – ні перед зрадою, ні перед кров’ю. Навіть перед великою кров’ю…», – заявили в «Свободі».

31 серпня під стінами українського парламенту в Києві виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. За даними МВС, у бік правоохоронців кинули бойову гранату. У результаті сутичок загинули 3 бійці Нацгвардії. Як заявив речник МВС Артем Шевченко, загалом внаслідок сутичок постраждала 141 людина, із них – 131 міліціонер і боєць Нацгвардії. За даними міліції, нині затримані 18 людей, 13 – відпустили.

XS
SM
MD
LG