Доступність посилання

ТОП новини

Третина сухопутного угруповання учасників «Сі Бриз-2015» має бойовий досвід – командувач ВМС України


Фрегат ВМС України «Гетьман Сагайдачний» та есмінець США USS Donald Cook під час міжнародних навчань «Сі Бриз-2015». 1 вересня 2015 року
Фрегат ВМС України «Гетьман Сагайдачний» та есмінець США USS Donald Cook під час міжнародних навчань «Сі Бриз-2015». 1 вересня 2015 року

Завдання українських військових – перейняти стандарти НАТО і повернути Крим – Яценюк

В Одесі почалися багатонаціональні міжнародні навчання «Сі Бриз-2015». У програмі навчань, які триватимуть до 12 вересня в Одеській і Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря, – берегова, морська та авіаційна підготовка. На офіційне відкриття завітав прем’єр-міністр Арсеній Яценюк та посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

У Міністерстві оборони заявили, що цього року традиційні військові навчання «Сі Бриз» будуть одними з наймасштабніших за всю історію їхнього проведення. Планується до 2,5 тисяч учасників з 11 країн світу, зокрема, зі США – близько тисячі військовослужбовців.

На офіційну церемонію відкриття «Сі Бризу» в Одесу приїхали прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, міністр оборони Степан Полторак та посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

В Одесі стартували навчання «Сі Бриз»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:23 0:00


Українські урядовці вважають, що такі навчання сприятимуть зміцненню безпеки та стабільності у Чорноморському регіоні. За словами Арсенія Яценюка, Збройні сили України у найближчому майбутньому мають стати частиною однієї з найпотужніших глобальних систем безпеки Північноатлантичного Альянсу. Яценюк вважає, що це допоможе Україні повернути Крим.

Наше завдання зараз – не тільки говорити однією мовою, а і працювати за спільними стандартами
Арсеній Яценюк

«Наше завдання зараз – зберегти мир і стабільність і, завдяки нашим спільним навчанням, не тільки говорити однією мовою, а і працювати за спільними стандартами. Завдання України – переходити на стандарти НАТО», – заявив прем’єр-міністр.

Ці навчання – відповідь спонсорам гібридної війни – Гайдук

Сергій Гайдук
Сергій Гайдук

Учасники навчань будуть вдосконалювати навички з підтримки безпеки у кризових районах. Командувач ВМС України Сергій Гайдук наголосив, що цьогорічний «Сі Бриз» охоплює всі сфери військової діяльності та має практичне спрямування.

Ці навчання – відповідь спонсорам та ідеологам гібридної війни. Одна третина сухопутного угрупування учасників має досвід участі у бойових діях
Сергій Гайдук

«Ці навчання – відповідь спонсорам та ідеологам гібридної війни, у якій пропагують міжнародний тероризм, злочин проти людства. Одна третина сухопутного угрупування учасників має досвід участі у бойових діях: і в АТО, і у бойових діях в ході міжнародних акцій на близькому Сході та в Африці. Це буде обмін досвідом не теоретичним, а практичним», – говорить Гайдук.

Джеффрі Пайєтт
Джеффрі Пайєтт

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт підтвердив, що, зважаючи на останні події, такі військові навчання почали відігравати ще важливішу роль у відносинах України та Америки.

Це показує стратегічну важливість Чорноморського регіону
Джеффрі Пайєтт

«Сі Бриз» – найбільші військово-морські навчання, які завжди займали важливе місце у політиці Сполучених Штатів. Це показує стратегічну важливість Чорноморського регіону. Ця важливість дуже зросла минулого року, після російського вторгнення в Крим, анексії півострова і всіх подій, що відбулися потім», – зазначив Пайєтт.

Він також підкреслив, що США завжди підтримували суверенітет України та безпеку в проблемних регіонах.

Крім того, сьогодні американська та українська сторони обговорили питання допомоги Військово-морських сил США у модернізації українських військових кораблів, зокрема, фрегату «Гетьман Сагайдачний». Раніше американські фахівці вже займалися переоснащенням таких суден і тепер готові продовжити співпрацю.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG