Доступність посилання

ТОП новини

Фейк ЗМІ Росії: в Харкові вандали «знищили Алею Слави»


Таблички знімали робітники комунальних підприємств для того, щоб привести їх до ладу – речник Харківської міської ради

Російський телеканал «РЕН ТВ» розповів про те, що у Харкові вандали нібито «знищили Алею Слави». Ролик, яким підкріпили новину, також набрав популярності у блогах і соцмережах. Місцева влада пояснила у коментарі для Радіо Свобода, що чоловіки, які знімали дошки на Алеї Слави, – робітники комунальних підприємств, які наразі вже повернули пам’ятні дошки на місце. Кореспондент Радіо Свобода у Харкові підтвердив, що таблички вже на місці.

Цими днями у мережі набрало популярності відео демонтажу пам’ятних табличок на Алеї Слави у Харківському парку імені Артема. У ролику видно, як двоє чоловіків демонтують дошки, на одній з яких написано: «1944 рік. Масовий наступ Радянської Армії і вихід на державний кордон від Баренцева до Чорного моря. Радянський воїн несе визволення народам Європи».

Російські ЗМІ використали цей відеоролик і вийшли із заголовками: «Вандали з ломом знищили Алею Слави в Харкові», «Вандалізм на Алеї слави в Харкові», «У Харкові продовжують кампанію зі знищення радянського минулого».

Про так зване «знищення» вандалами Алеї повідомили на російському каналі «РЕН ТВ».

Близько чотирьох із половиною тисяч переглядів цей же ролик набрав у соціальній мережі «Вконтакте». У группі «Антимайдан» його поширили у вівторок із супровідним текстом:

«Два чоловіки, агресивно налаштовані, займалися актом вандалізму. Не надаючи ніяких документів, що дають право на це, не пояснюючи причин, а лише загрозливо огризаючись і розмахуючи кийками, псували історичне майно Харкова. На запитання, навіщо ви це робили, нелюди толком нічого не говорили, а лише погрожували і розмахували кийками», – йдеться у повідомленні.

Речник Харківської міської ради Ірина Кущенко у коментарі для Радіо Свобода після перегляду відео пояснила: «Ці таблички знімали робітники комунальних підприємств для того, щоб привести їх до ладу, підремонтувати та пофарбувати. Зараз вони вже висять на своїх місцях».

Кореспондент Радіо Свобода у Харкові побував у вівторок у парку імені Артема і підтвердив слова місцевої влади. Наразі пам’ятні таблички перебувають на тих же місцях, що і раніше.

Алея Слави у харківському парку імені Артема
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:46 0:00

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG